TARGI HORECA JUŻ W KWIETNIU

Największe w Polsce północno-wschodniej targi branży HoReCa już w kwietniu!

Prestiżowe konkursy kulinarne, znani szefowie kuchni w strefie pokazów, profesjonalni kupujący z całej Polski i najlepsi dostawcy – już niebawem trzecia edycja największego w północno-wschodniej Polsce wydarzenia w branży HoReCa! Targi Mazury HoReCa odbędą się w dniach 17-18.04.2018 r. w halach targowych Expo Mazury w Ostródzie.

Wydarzenie odbywa się na Mazurach Zachodnich – w jednym z najczystszych regionów Polski słynącym z doskonałych, wielokrotnie nagradzanych produktów lokalnych i usług gastronomicznych, a także ze swoich walorów turystycznych. Od dwóch lat Ostróda przyciąga nie tylko turystów, ale również przedstawicieli branży gastronomicznej, hotelarskiej i cateringowej.

Targi Mazury HoReCa mają formułę B2B, a jej wyróżnikiem są krótkie spotkania biznesowe wystawców z profesjonalnymi kupującymi (Hosted Buyers). Spotkania podczas Mazury HoReCa 2017 zaowocowały wieloma nowymi relacjami, udanymi transakcjami, a także nowatorskimi pomysłami biznesowymi. Taka formuła targów gwarantuje wystawcom bardziej precyzyjne dotarcie do kontrahentów zainteresowanych ich produktami i usługami. W drugiej edycji Mazury HoReCa po raz pierwszy rozszerzono tematykę o cukiernictwo i piekarstwo. Ta inicjatywa spotkała się z  pozytywnym odbiorem i będzie kontynuowana w trzeciej edycji targów.

Sercem targów Mazury HoReCa jest strefa konkursowa, która w trzeciej edycji zostanie rozbudowana. Odbywające się w niej prestiżowe konkursy kulinarne  – „Master Challenge by Schöller”, „Drób na Polskim Stole”, „Gęsina w Restauracji” są skierowane do profesjonalistów i uczniów szkół gastronomicznych. W trzeciej edycji targów po raz pierwszy we wszystkich trzech konkursach będzie walczyło jednocześnie aż 16 uczestników (w konkursach drobiowych będzie to 16 dwuosobowych drużyn). Podczas Mazury HoReCa 2018 pojawi się także nowy konkurs – Warmińsko-Mazurski Prodiż – kierowany do Kół Gospodyń Wiejskich z całej Polski. Konkursowi będzie patronował Marszałek Województwa Warmińsko-Mazurskiego. Zapisy do konkursów dla profesjonalistów i uczniów już trwają.

Podobnie jak w poprzednich edycjach, podczas Mazury HoReCa 2018 w Expo Mazury pojawią się znani szefowie kuchni, młode talenty kulinarne, menedżerowie i właściciele hoteli, restauracji, nowych formatów gastronomicznych, firm cateringowych, cukierni, piekarni i lodziarni, dystrybutorzy produktów i usług – liderzy branży HoReCa. Targi i konkursy po raz trzeci poprowadzi Karol Okrasa.

 

Dodaj komentarz

*

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.