KREATYWNE WARSZTATY LODOWE SCHOLLER ICE CREAM W EKONOMIKU

W roku szkolnym 2018/2019 uczniowie klas technik żywienia i usług gastronomicznych w Zespole Szkół Zawodowych im. Sandora Petőfi zakwalifikowali się do II edycji projektu edukacyjnego „Kreatywne warsztaty lodowe z Schöller Ice Cream”. 

W ramach tego projektu młodzież uczestniczyła w warsztatach lodowych, które miały na celu poszerzanie wiedzy i umiejętności z zakresu komponowania deserów na bazie lodów ,,Schöller Ice Cream” oraz wypracowanie autorskich receptur na kreatywny deser lodowy. Pod okiem opiekunów: p. Barbary Łabackiej i p. Wiesławy Bartnickiej uczniowie poznali podstawowe zasady komponowania deserów lodowych, łączenia smaków oraz doboru zastawy stołowej. Warsztaty odbywały się kilka razy w miesiącu i trwały cyklicznie przez cały rok szkolny. Twórcza i miła atmosfera sprzyjała możliwości rozwijania zainteresowania i pasji.

Tekst i foto: Barbara Łabacka

Dodaj komentarz

*

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.