W TYROWIE POWSTAJE OBIEKT MAGAZYNOWY DLA PRODUCENTA I EKSPORTERA MIĘSA

W TYROWIE POWSTAJE OBIEKT MAGAZYNOWY DLA PRODUCENTA I EKSPORTERA MIĘSA

W Tyrowie pod Ostródą powstaje obiekt magazynowy dla producenta i eksportera mięsa na działce o powierzchni 2,7 hektara.

Panattoni rozpoczął budowę centrum magazynowo-dystrybucyjnego o charakterze BTS (built-to-suit), który będzie miał powierzchnię 10 153 metrów kwadratowych. Obiekt powstaje dla producenta i eksportera mięsa wieprzowego i drobiowego.

Nowoczesny budynek składał się będzie z hali magazynowej o powierzchni 10 153 mkw., z czego nieco ponad 330 m kw. przeznaczono na pomieszczenia socjalno-biurowe. Ponad 4500 m kw. zajmą trzy chłodnie, w których temperatura może się wahać w zakresie od 0 do +6 stopni C. Będzie je obsługiwać 8 doków z domkami przeładunkowymi. Kolejne 2 500 mkw. zajmie mroźnia z temperaturą kontrolowaną na poziomie -22 stopni C. Prawie 2 000 mkw. to magazyn suchy.

Budowa magazynu właśnie ruszyła i potrwa siedem miesięcy. Inwestycja w Tyrowie pod Ostródą w województwie warmińsko-mazurskim zostanie oddana do użytku w I kwartale 2021 roku.

Źródło: Urbanity.pl

Dodaj komentarz

*

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.