SZYNKA DYLEWSKA DOJRZEWAJĄCA WYGRYWA NA FESTIWALU WARMII, MAZUR I POWIŚLA

Dzisiaj na olsztyńskiej starówce odbył się Festiwal „Dziedzictwa Kulinarnego Warmii, Mazur i Powiśla”. Miło jest nam poinformować, że Szynka Dylewska Dojrzewająca zajęła pierwsze miejsce stając w szranki z innymi, wysokiej jakości produktami z regionu o najwyższe trofea.

Festiwal „Dziedzictwa Kulinarnego Warmii, Mazur i Powiśla” to jedno z największych regionalnych wydarzeń, którego celem jest promocja żywności naturalnej, tradycyjnej, lokalnej i regionalnej. Festiwal to impreza dla każdego, kto kocha dobrą kuchnię, ceni sobie zdrowe i naturalne potrawy, a babcine przepisy darzy szczególnym sentymentem.

Zwycięską szynkę przyrządzaną na Gospodarstwie Kalinówka położonym na Wzgórzach Dylewskich można już uznać za elitarny produkt regionu. Wędlina ta była już wielokrotnie nagradzana, a sama technika jej przygotowania bez przerwy jest subtelnie poprawiana.

 

Dodaj komentarz

*

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.