KGW DURĄG WYGRYWA BITWĘ REGIONÓW. NAJLEPSZE W POLSCE

Dzyndzołki z Durąga w gminie Ostróda hitem ogólnopolskiego konkursu Bitwa Regionów. Finał odbył się w Częstochowie.

To potrawa przypominająca pierogi, z wędzoną sielawą oraz kaszą z dodatkiem ziół i sosów. Jak podkreśliły autorki zwycięskiego dania, wszystkie składniki pochodziły z okolicy.

Robiłyśmy dzyndzołki z wędzoną sielawą w koperkowo-miodowym sosie, w wianku z sezonowych jadalnych ziół. Sielawa jest z Warlit, wędzona przez mojego męża.  Zioła zrywałyśmy dookoła naszych domów

– mówiła Radiu Olsztyn  jedna z pań.

Gospodynie z Durąga pokonały szesnaście innych kół z całej Polski. Pierwszą nagrodą w Bitwie Regionów jest czek na kwotę 5 tysięcy złotych.

Dodaj komentarz

*

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.