Koło Gospodyń Wiejskich w Durągu reprezentuje region Warmii i Mazur podczas XXXIII Sesji Konferencji Regionalnej Organizacji Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa dla Europy w 2022 roku w Łodzi.
W Sesji Regionalnej FAO (Food and Agriculture Organization) wezmą udział wysocy przedstawiciele ministerstw rolnictwa z 53 krajów Europy i Azji Środkowej oraz wszystkich krajów skupionych w Unii Europejskiej. Wśród uczestników znajdą się także obserwatorzy z organizacji międzynarodowych i organizacji pozarządowych. Konferencja Regionalne FAO służyć będzie wymianie informacji i ustaleniu priorytetów regionalnych prac FAO.
Koło Gospodyń Wiejskich w Durągu, jako zwycięzca ogólnopolskiego konkursu kulinarnego „BITWA REGIONÓW”, prezentować będzie na arenie międzynarodowej regionalne produkty i potrawy pochodzące z Warmii i Mazur. Z zaproponowanych dań przedstawiciele ONZ wybrali: dzyndzałki z wędzoną sielawą – zwycięskie danie „BITWY REGIONÓW”, czarną polewkę, także docenioną w konkursie kulinarnym przez samego Karola Okrasę, oraz szarlotkę z miętowymi lodami własnej roboty. Oprócz dań głównych, na stole Koła znajdą się także fefernuszki, zsiadłe mleko, mazurskie miody oraz regionalne sery. Będzie to doskonała okazja do promocji regionu oraz Gminy Ostróda.